środa, 22 kwietnia 2015

Jajeczna pasta z avocado

 

Takie zielone drugie śniadanie. Albo kolacja. Albo przekąska. Pasta z avocado to trzeci sposób, żeby przemycić ten owoc do mojego jadłospisu, bo generalnie to nie przepadam. Łatwa i szybka w przygotowaniu i równie szybko znika.

Składniki:

-jedno bardzo dojrzałe avocado
-2 duże jajka ugotowane na twardo
-szczypiorek (według uznania, u mnie pół dużego pęczka)
-sól, pieprz do smaku
-opcjonalnie rzeżucha 

Avocado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy na kawałki i rozgniatamy w miseczce na gładką masę. Jajka i szczypiorek kroimy w dość grube kawałki, rzeżuchę siekamy, dodajemy do avocado, doprawiamy do smaku i mieszamy.


Smacznego!

12 komentarzy:

  1. a w koktajlach avocado nie przejdzie? samo dobro z wnętrza a zamaskowane np. bananem to już po prostu cud miód i w ogóle:) - choć ja akurat awokado kocham więc pewnie nie wyczuwam żadnego dysonansu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze nie wiem, boję się spróbować :) Muszę do tego dojrzeć :D

      Usuń
  2. W takiej odsłonie pasty jajecznej jeszcze nie jadłam, muszę to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam. Ja właśnie zrobiłam kolejną porcję :)

      Usuń
  3. Bardzo dobry pomysł na urozmaicenie codziennych kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przerzucam się z wędlin i serów na pasty z avocado. Już mi ślinka leci��

    OdpowiedzUsuń