niedziela, 7 października 2018

Pasta z tofu do kanapek


Proste w wykonaniu i bardzo smaczne smarowidło do chleba i nie tylko. Pasta z tofu stanowi świetną alternatywę dla masła i smalcu, czy serka kanapkowego.  Doskonała dla wegetarian, ale gwarantuję, że mięsożercom także posmakuje!

Składniki:

- opakowanie tofu naturalnego (ok. 200g)
-4 łyżki oliwy
-1 duża cebula
-2-3 ząbki czosnku
-1/2 łyżeczki majeranku
-szczypta soli
-5-6 łyżek sosu sojowego
-1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cebulę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, sól. Smażymy do lekkiego zbrązowienia. Studzimy. Tofu blendujemy z dodatkiem sosu sojowego oraz papryki. Dodajemy cebulę wraz z tłuszczem. Dokładnie mieszamy. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz